Meghívás Újhelybe önkéntesnek lenni

Kedves Öregdiákok!

Sátoraljaújhelyen négy éve éledezik és gazdagodik a piarista jelenlét. A kollégiumunk mellett bontakozik a templomi közösség, született egy piarista tanoda, ahol harminc szegény sorsú roma gyermekkel vagyunk együtt tanuló közösségben napról napra délutánonként, van egy önkéntes programunk és húsz középiskolás hátrányos helyzetű lányt mentorálunk. Nagyon gazdag az a világ, amire az Úristen Kalazancius karizmájában meghívott bennünket itt.

Azért szólítalak meg Benneteket, hogy ebbe a gazdag és bennünket is ajándékozó szolgálatba munkatársakat hívjak. A Magyar Piarista Diákszövetséggel közösen hívok minden olyan érdeklődőt egy találkozásra március 10-én 16 órára az öregdiák szövetségbe (a Budapesti Piarista Gimnázium, 1052 Budapest, Piarista utca 1. a kápolna melletti „üveges terem”), akiket érdekel az, amit Sátoraljaújhelyen tesznek a piaristák és esetleg szívesen kapcsolódnának ehhez a küldetéshez az önkéntesség valamely formájában. Akkor is várunk, ha éppen most nem látod, hogyan szeretnél vagy tudnál kapcsolódni; vagy esetleg éppen most még nem is szeretnél, de van benned nyitottság és érdeklődés. A találkozón mindent megtudtok arról, hogy miről szól a meghívásunk. Itt csak röviden: együttműködni kicsikkel és fiatalokkal, mellettük állni, őket segíteni iskolai előmenetelükben és az élet nyújtotta gazdagsághoz való hozzáférésükben. Mindezt közösségben elkötelezett emberekkel, sikereket, örömöket, gondolatokat és tanácstalanságokat megosztva egymással. Hívlak munkatársnak, tanú társnak – mert együtt nagyobb mértékben hozzáférhetünk ahhoz a gazdagsághoz, amelyet az Úristen akar nekünk ajándékozni.

Ne feledd: március 10-én van egy helyed az öregdiák szövetségben, és van ott egy neked szóló ajándék, amit csak ott tudsz megtalálni :)

Szabó László piarista, az élet tanúja a szegénységben Sátoraljaújhelyről