Megújult a Kiblawani piarista iskola

Megújult a Kiblawani piarista iskola

A fülöp-szigeteki Mindanao-szigetén a fővárostól mintegy másfél órányira fekvő Kiblawan városát 2019 októbere és decembere között három nagyerejű földrengés rázta meg. Számos épület rongálódott meg, vált lakhatatlanná, és a több ezer utórengés hosszú ideig nehezítette, hogy a lakók visszatérhessenek a békés mindennapokhoz.

Súlyosan megrongálódott a piarista rend által üzemeltetett Szent Kereszt Iskola is, lakhatatlanná vált a rendház és számos tantermet kellett lebontani.

A város és a piarista iskola megsegítésére gyűjtés indult hazánkban is, így a Piarista Alapítvány 1 208 500 Ft-tal záródó gyűjtését a magyar tartomány mintegy 4,8 millió forint támogatással kiegészítve tudta segíteni a felújítási munkálatokat.

Efren B. Mundoc piarista atya, az iskola igazgatója levélben számolt be a felújításról köszönetet mondva minden támogatónak.

Mostanra hét tanterem készült el, így a 7., 8., és a 11. osztályos diákok ismét nyugodt körülmények között tanulhatnak.

„Az iskola vezetősége, tantestülete és munkatársai, valamint az Ázsia Csendes-óceáni Tartomány piarista atyái és testvérei nevében szeretném legőszintébb hálámat kifejezni mindazoknak, akik szolidaritásukkal segítettek minket a szinte lehetetlen valósággal való szembenézésben. (..) Imádkozunk, hogy Kalazanci Szent József továbbra is erősítse végtelen szolidaritásunkat, mély bajtársiasságunkat, és kössön össze bennünket a kiblawani gyermekek és fiatalok jobb jövőjéért való munkálkodásban” – zárja levelét Efren B. Mundroch atya.