Egymásért a járvány idején

Családok mellett a bajban

Alapítványunk a tavaszi járványidőszakban öt diákunk válságos helyzetbe került családjának tudott segíteni 535.000 Ft értékben.

Történet a Budapesti Szent Ferenc Kórházból

„Az önkénteskedéssel való tervem az volt, hogy én segítek nekik, de annyi mindent kaptam ezekben a napokban, hogy igazából nem is tudom hol állt meg a mérleg nyelve.”

Egyik munkatársunk piarista szolgálatként egy budapesti kórházban való segítésben érezte megszólítva magát az elmúlt hónapokban.  Fogadjátok most az ő történetét a Piarista Alapítvány "Egymásért a járvány idején" sorozatában.

Történet a Kalazancius Mozgalomból - Egymásért a járvány idején

"..Másnap minden kifogás nélkül ott tudott lenni mindenki az online beszélgetésen. Mindenki érezte, hogy mi egy közösség vagyunk, és most valakinek szüksége van erre a közösségre."

A Kalazancius Mozgalom egyik helyi közösségének történetével gazdagodhatunk a Piarista Alapítvány "Egymásért a járvány idején" sorozatában.

Történet Újhelyből - Öröm az összefogásban

„Megható volt látni, hogy a cél érdekében szinte az egész utca összefogott. Néhány napjuk volt a fiú hazaérkezéséig. Úgy tűnt, hogy az építkezéshez minden adott, de...”

Sátoraljaújhelyből olvashatjuk a következő történetet a Piarista Alapítvány "Egymásért a járvány idején" sorozatában. Szép példája annak, hogy mit jelent a JELENLÉT. Elérhetőnek lenni, megszólíthatónak lenni, közösségben gondolkodni.

Egymásért a járvány idején - Anna története

A Piarista Alapítvány júliusig tartó sorozatot indít 'Egymásért a járvány idején' címmel, amiben egymással osztjuk meg történeteinket arról, ahogy segíteni tudtunk valakin e nehéz időszakban. Az a célunk, hogy osszuk meg kincseinket, és ezzel tanuljunk egymástól, erősítsük egymást, tegyük örömösebbé napjainkat.

Munkatársunk Anna szabad idejében egy budapesti gyermekek átmeneti otthonában foglalkozik az ott lakó gyerekekkel. Most tőle olvashattok egy történetet.

Aki hozzánk tartozik, ő a mi hozzátartozónk

A koronavírus járvány magyarországi megjelenése fokozatosan megváltoztatta mindannyiunk életét, és egészen konkrét kérdéseket tett fel számunkra azzal kapcsolatban is, hogy mi, piaristák, ebben a helyzetben hogyan tudjuk küldetésünket végezni; avagy mi a dolgunk Sátoraljaújhelyen, miért tudunk, és miért kell felelősséget vállalnunk?

Feliratkozás RSS - Egymásért a járvány idején csatornájára