1%

Már most nyilatkozna Ügyfélkapun keresztül? Papír alapon rendelkezne 1%-áról? Más szervezetnek ajánlja fel 1%-át, de adományával támogatna minket? 

Adója 1%-át május 20-ig ajánlhatja fel, az idő fogy

Projektjeink

  Vass Péter szociális ösztöndíj

  A 2014/15- ös tanévben indult ösztöndíjprogram keretében évent 20-25 diákot támogatunk havi tízezer forintos ösztöndíjjal. Az ösztöndíj egy öregdiákunk felajánlásával jött létre.

  Ha adományával a piarista szociális ösztöndíjprogramunkat szeretné támogatni, az utalás illetve a csekk közlemény rovatába az VASS PÉTER ÖSZTÖNDÍJ megjelölést írja.

  Teljes tartalom megtekintése

  Adományozás

  Túratámogatás

  A Piarista Alapítvány több mint 10 éve támogatja a piarista intézmények nevelői munkáját a nyári túrák anyagi támogatásával. Legyen szó akár gyalogtúráról, evezős túráról, kerékpáros túráról vagy vitorlás táborról, a táborozásnak és túrázásnak valamennyi piarista intézményben nagy hagyománya van.

  Kérjük, amennyiben támogatni szeretné a piarista túrák, táborok szervezését, az utalás vagy csekk közlemény rovatába a következőt írja: TÚRA

  Teljes tartalom megtekintése

  Adományozás

  Robotika szakkör

  A budapesti Piarista Gimnázium régóta fontosnak tartja az informatika és a digitális technológiák tanulását. Korábban Kovács Mihály piarista szerzetestanár kibernetika-szakköre, az évtizedeken keresztül működő fizikus klub, az elmúlt évekből pedig leginkább a „Ballon-projekt” és a nemzetközi műholdas versenyen résztvevőinek munkája jelezte az iskola elkötelezettségét.

  A gimnázium továbbra is szeretne komoly műhelyt fenntartani az érdeklődő diákoknak, ezért indítottuk a robotika szakkört. A szakkör költsége átlagosan 25.000 Ft alkalmanként, mely meghaladja az állami finanszírozás kereteit. Ezért kerestünk támogatókat, elsősorban informatikai cégeket, illetve informatika területén dolgozó szakembereket, akik egy-egy alkalom örökbefogadásával segítik a gimnázium munkáját.

  Teljes tartalom megtekintése

  Adományozás

  Piarista Tanoda

  A tanoda célja, hogy csökkentse a tanulók szociális hátrányokból fakadó nehézségeit, segítse iskolai előmenetelüket, növelje sikerességüket, segítő környezetben gazdag módszertani tárházával pozitív tanulási élményben részesítse a gyerekeket. A munka három tízfős csoportban történik órarendi beosztással, délutánonként négy órában. Minden délután van matematika és magyar nyelv, valamint „egyéb tantárgy” nevezetű foglalkozás. Ez utóbbin az aktuális lemaradásokat lehet pótolni és a másnapra való felkészülést segíteni. Továbbá minden csoportnak van heti két hittanos foglalkozása és két fejlesztő alkalma, amit fejlesztőpedagógusok és gyógypedagógusok tartanak. Péntek délután sport, cigány kultúra, ének és tánc szerepel a foglalkozások között.

  Teljes tartalom megtekintése

  Adományozás

  Mentorprogram – Csillogó...

  A sátoraljaújhelyi Piarista Rendház „Csillogó szemek” elnevezésű programjának fő célkitűzése hátrányos vagy halmozottan hátrányos helyzetű középiskolás lányok személyes kísérése annak érdekében, hogy a résztvevő lányok iskolájukat képességeikhez mérten a lehető legjobb eredménnyel elvégezzék, sikeres szakmai és érettségi vizsgát tegyenek. Ennek megfelelően a program gerincét képezi a tanulás segítésének megszervezése, a minél hatékonyabb tanulmányi előmenetel segítése.

  A kifejezett tanulmányi megsegítésen túl segítséget nyújt a program személyes életpálya tervezésben és pályaorientációban. Figyelmet fordítunk a személyes életút alakításának segítésére, az önismereti munkára, az egyéni fejlődési utak feltárására és az azon való kísérésre. A program legfontosabb üzenete: „a te életedért te vagy a felelős”. Ezért célunk a személyes fejlődésre való igény felébresztése, a felelősségvállalásra való nevelés, a résztvevők képessé tevése életük tudatos alakítására felelős döntések meghozatala által.

  Teljes tartalom megtekintése

  Adományozás

Támogassa a piarista oktató-nevelő munkát azzal, hogy személyi jövedelemadója civil szervezeteknek felajánlható 1%-áról a Piarista Alapítvány javára rendelkezik.

Adószámunk: 19013598-1-41

Az idén is lehetőség van arra, hogy rendelkezzen az összevont adóalap után befizetett személyi jövedelemadója 1+1%-áról, ezt az szja-bevallástól függetlenül is megteheti.

A rendelkezés határideje: 2021. május 20. 

Rendelkezni a következő módokon lehet:

 • Ügyfélkapuval rendelkezőknek legegyszerűbb az ESZJA online kitöltő program segítségével.

 • Postai úton: a 20EGYSZA jelű nyomtatványon, amelyet lezárt borítékban az adózó állandó lakcíme szerinti illetékes NAV címére kell megküldeni (A NAV címlista a csatolt fájloknál megtalálható). A Piarista Alapítvány adószámával és a Magyar Katolikus Egyház technikai kódjával kitöltött 20EGYSZA nyomtatvány letölthető a csatolt fájloknál az oldal alján. A nyomtatványon a következő mezőket kell pontosan kitölteni:

  • Az adózó azonosító jele

  • Az adózó neve

  • Az adózó postai levelezési címe

Kérjük munkánk segítése érdekében adja meg e-mail címét illetve lakcímét és járuljon hozzá adatai közléséhez a jobb alsó sarokban lévő négyzet bejelölésével.

Köszönjük, hogy adója 1%-ának felajánlásával hozzájárul a Piarista Alapítvány munkájához.