Adománygyűjtés az Új Hely Piarista Tanoda javára | Piarista Alapítvány

Adománygyűjtés az Új Hely Piarista Tanoda javára

Adománygyűjtés az Új Hely Piarista Tanoda javára

„Amit eggyel a legkisebbek közül tesztek, velem teszitek." (Mt, 25:40)

A budapesti Piarista Gimnázium a Piarista Alapítvány bevonásával adománygyűjtő akciót indított májusban. A jelenlegi gyűjtés célja a sátoraljaújhelyi Piarista Tanoda számára 3-4 db, kifejezetten az általános iskolás korosztály részére kialakított fűrészgép megvásárlása, melyekkel a kisebb diákok is balesetveszély nélkül dolgozhatnak. Az előző tanévben tanszerekkel (ceruza, füzet, radír, zsírkréta, gyurma), idén ősszel karácsonyi csomagok összeállításával próbálta a budapesti gimnázium segíteni a sátoraljaújhelyi tanoda diákjait.

Idén négy gép vásárlását tervezzük, egy készlet ára 295 Euro. A gép leírása innen elérhető.

Amennyiben a szükséges összegnél több adomány folyna be, akkor a fennmaradó összeggel a Tanoda nyári túráit támogatjuk majd.

„Célunk a gépek beszerzésével az, hogy diákjaink alkotás közben fejleszthessék kézügyességüket, felismerjék tehetségüket és az alkotás folyamatában örömet találjanak. A Piarista Közösségi Házat (volt Densz ház) szeptemberben vehetjük birtokba, itt kap otthont a tanoda, ahol a gépeket is használni fogjuk szakkörszerűen és szabadidős foglalkozásokon projektszerűen egyaránt. Emellett hosszú távú célunk egy állandó barkácsműhely létrehozása a már tervezés alatt álló piarista szabadidős központban.” – mondta el Szabó László piarista szerzetes, a Tanoda-projekt vezetője.

Az elmúlt 3 hétben eddig 191 000 Ft érkezett be átutalások és a budapesti gimnáziumban kihelyezett gyűjtőládák és igazgatói levél (felhívás) révén.
Az adományokat a Piarista Alapítvány bankszámlaszámára várjuk 2018. június 4-ig  bezárólag.

CIB Bank: 10700024 - 70759196 - 51100005
Kérjük, a közlemény rovatában tüntessék föl: "gyűjtés a tanodának"

A Tanoda diákjainak nevében – akiknek az életében nagyon ritkán van jelen az alkotás öröme, és nehezen tudják tehetségüket kibontakoztatni és fejleszteni –, hálás szívvel köszönjük minden támogatónknak felénk való jóságát!