Megtanítalak az útra, amelyen járnod kell.

A Kalazancius Mozgalom nyári táborának idén az ország egyik eldugott gyöngyszeme, a Zempléni-hegység ölelésében található, alig 200 főt számláló Pusztafalu adott otthont augusztus 8-12 között.

A tartomány minden részéből érkeztek lelkes résztvevők, csoportvezetők és csoporttagok, 7-10. évfolyamig. Az egyhetes tábor idejére csaknem megkétszereződött a kistelepülés lakossága, mivel közel 200 fő jelentkezett a táborra. A programokról, testi-lelki fejlődésükről mintegy 40 fős, diákokból, öregdiákokból és felnőttekből álló szervezőcsapat gondoskodott. A szervezők az idei tábor alaptémájául a hivatást választották, kapcsolódva ezzel is az egyetemes rend által meghirdetett 2021 novemberétől 2022 patrocíniumig tartó hivatás évéhez.

„Biztos vagyok benne, hogy mindenki valamilyen elvárással indul neki egy nyári tábornak. Új barátokat szerezni, kibékülni valakivel, találkozni egy régi ismerőssel. Ezek a célok nem mindig teljesülnek. Az is lehetséges, hogy semmi kedved nincs elmenni, később meg életed legjobb heteként hivatkozol a táborra." - mondja az egyik résztvevő

»Értelmet adok neked, megtanítalak az útra, amelyen járnod kell. Tanácsot adok neked, és szemem rajtad nyugszik.« (Zsolt 32,8) Mi ezzel a gondolattal éltük át azt a hat napot, amit Pusztafalun töltöttünk. Néhány embernek az életét meghatározó döntésben segíthetett az ehhez kapcsolódó beszélgetés. Sosem tudhatjuk, hogy mikor szólít meg minket Isten, lehet ez ebben táborban beszélgetés, kirándulás esetleg játék közben, vagy csak egy átlagosnak tűnő hétköznapon. De ha figyelünk, meghallhatjuk Őt és általa azt az utat, amit kijelölt számunkra a hivatással, a nagy Ő-vel és az ezekhez tartozó mérföldkövekkel együtt.”