Szövetségben, értük – Tartományi összefogás pedagógusainkért

Szövetségben, értük – Tartományi összefogás pedagógusainkért

Január 31.-én zárult az adventi adománygyűjtés pedagógusaink megsegítéséért. A kampánycélra összesen 6 650 000Ft érkezett, egyéb célokra pedig  további 3 450 000Ft.  Hálásan köszönjük adományaikat! 

A Piarista Rend a kezdetektől nagy hangsúlyt fektet a kalazanciusi küldetésben részt vállaló világi munkatársak megbecsülésére. Tartományunkban folyamatosan keressük azokat a lehetőségeket is, amelyekkel támogatni tudjuk pedagógus munkatársainkat. A Piarista Alapítvánnyal együttműködve lehetővé vált, hogy alkalmi segítséget nyújtsunk a tartományban dolgozó alacsonyabb jövedelmű pedagógusoknak.

A támogatás célja az volt, hogy a legérzékenyebben érintett munkatársak számára enyhítse a jelentősen megnövekedett mindennapi kiadások terhét. A kezdeményezést a munkatársaink iránti megbecsülés és gondoskodás szándéka mozgatta, tiszteletben tartva az ezzel kapcsolatos esetleges érzékenységet. Éppen ezért pályázatot hirdettünk a támogatás igénylésére, így pedagógusaink és munkatársaink maguk dönthették el, hogy jelentkeznek-e a programba.

A beérkezett pályázatokat az alapítvány kuratóriuma és az érintett intézményvezetők közösen bírálták el. A sikeresen pályázó munkatársak összesen 90.000,- forint adómentes támogatást nyertek el – teljes munkaidő esetén –, három havi részletben folyósítva.

A pályázat anyagi hátterének megteremtését szolgálta az alapítvány adventi gyűjtése is. Örömmel tapasztaltuk, hogy a támogatás célja sokak összefogását eredményezte, így januártól 235 munkatársunk nyerte el a támogatást, amelynek összértéke több mint 20 millió forint lesz.

Hálásan köszönjük adományozóink nagylelkű támogatását, amellyel a tartományban dolgozó pedagógusaink mellé álltak.