Jót tesz nekik, hogy együtt vannak

Jót tesz nekik, hogy együtt vannak

A Piarista Gimnázium és a Hetvenkét Tanítvány Mozgalom Pedagógus Műhelye által indított programban jelenleg tizenöt diáknak segítenek. A délelőtti foglalkozások nem hagyományos iskolai foglalkozások, a gyerekeknek tanulássegítő, kézműves és fejlesztő foglalkozásokat tartanak az önkéntes tanárok - mondta el Horváth Bálint igazgató úr az InfoRádiónak adott interjújában. 

Az interjúban igazgató úr elmondása szerint, „amit csinálunk, az azért jó, mert a gyerekek közösségben vannak, együtt értelmes, hasznos dolgot csinálnak, akkor is, ha ez nem iskola. A nyelvi problémákat lassan úgy tűnik, hogy le tudjuk küzdeni, mert találtunk olyan, ukrán nyelven is tudó tanárkollégákat, akik segítenek, lesz két állandó emberünk is, hozzájuk csatlakoznak a lelkes pedagógus kollégák”.

A foglalkozások mellett a menekült diákok étkeztetését is biztosítja a gimnázium. A menekültprogram létrejöttét és hosszútávú fenntarthatóságát a piarista családhoz tartozó szülők, öregdiákok és nagylelkű barátaink adományai teszik lehetővé a Piarista Alapítvány segítségével. 

A négyperces interjú az infostart.hu oldalán hallgatható meg. 

2022. április 5-én, a Tények esti híradója kérdezte Horváth Bálint igazgató urat a programmal kapcsolatban. 

 

Kapcsolódó projektek: