Együtt Kiblawanért

Adományozás ►1% felajánlás

Kiblawan városa a fülöp-szigeteki Mindanao-szigeten, Digos egyházmegyében található. Mindanao szigetén mi, piaristák két iskolával rendelkezünk, és van egy templomunk is, amely már majdnem plébánia. Davao városában építettünk egy új, minden évfolyamon működő iskolát (Davaói Kalazancius Akadémia), a sziget fővárosától körülbelül másfél órára fekvő Kiblawanban pedig van egy középiskola, melynek ötven évre elvállaltuk a fenntartását (Szent Kereszt Iskola), továbbá itt működik a Gyermek Jézus „plébánia” is. 
Tavaly december 15-én 6,9-es erősségű földrengés rázta meg Kiblawan városát. Azóta több mint kétezer utórengés volt, ami nagyban nehezíti, hogy a város visszatérjen régi, békés életéhez.
A Szent Kereszt Iskola nagyon megrongálódott. A rendház lakhatatlan, számos tantermet le kellett bontani, és nagyon rossz állapotban van az egész épület. 

 

A 2020. június 20.-án lezárult gyűjtés eredménye 1 208 500 Ft. Hálásan köszönjük adományaikat. 

 

Megvalósult projektek

Kapcsolódó hírek

Gyűjtés indult a kiblawani piarista iskola újjáépítésére

Tavaly decemberben egy 6,3-as és egy 6,9-es erősségű földrengéssorozat rázta meg a Fülöp-szigeteki Mindanao-szigeten található Kiblawan városát, melyet két hónap alatt