Robotika szakkör

Adományozás ►1% felajánlás

A budapesti Piarista Gimnázium régóta fontosnak tartja az informatika és a digitális technológiák tanulását. Korábban Kovács Mihály piarista szerzetestanár kibernetika-szakköre, az évtizedeken keresztül működő fizikus klub, az elmúlt évekből pedig leginkább a „Ballon-projekt” és a nemzetközi műholdas versenyen résztvevőinek munkája jelezte az iskola elkötelezettségét.

A gimnázium továbbra is szeretne komoly műhelyt fenntartani az érdeklődő diákoknak, ahol kreatív módon kísérletezhetnek, tanulhatnak, s ehhez hozzáértő szakmai segítséget kapnak. Ez leginkább a robotika szakkör keretében tud megvalósulni, ahol tanárok, az informatika, robotika és a programozás területén jártas piarista öregdiákok és a tanulók együtt tanulva, építve, közösen gondolkodva tevékenykednek hétről hétre. A diákok itt programozási alapismereteket tanulnak, áramköröket terveznek, LEGO-robotokat építenek, Arduino projekteket terveznek, ismerkednek a kódolással, a 3D-tervezéssel, a 3D-nyomtatással.

A szakkör költsége átlagosan 25.000 Ft alkalmanként, mely meghaladja az állami finanszírozás kereteit. Ezért kerestünk támogatókat, elsősorban informatikai cégeket, illetve informatika területén dolgozó szakembereket, akik egy-egy alkalom örökbefogadásával segítik a gimnázium munkáját.

Az eddigi felajánlásokat tanévenkénti bontásban mutatjuk:

2018/19-es tanév alkalmai

2019/20-as tanév alkalmai (előzetes időpontok)

2020/21-es tanév alkalmai (előzetes időpontok)

2021/22-es tanév alkalmai (előzetes időpontok)

Megvalósult projektek