Piarista Tanoda

Adományozás ►1% felajánlás

A tanoda célja, hogy csökkentse a tanulók szociális hátrányokból fakadó nehézségeit, segítse iskolai előmenetelüket, növelje sikerességüket, segítő környezetben gazdag módszertani tárházával pozitív tanulási élményben részesítse a gyerekeket. A munka három tízfős csoportban történik órarendi beosztással, délutánonként négy órában. Minden délután van matematika és magyar nyelv, valamint „egyéb tantárgy” nevezetű foglalkozás. Ez utóbbin az aktuális lemaradásokat lehet pótolni és a másnapra való felkészülést segíteni. Továbbá minden csoportnak van heti két hittanos foglalkozása és két fejlesztő alkalma, amit fejlesztőpedagógusok és gyógypedagógusok tartanak. Péntek délután sport, cigány kultúra, ének és tánc szerepel a foglalkozások között.

A tanoda-forma számunkra, piaristák számára itt Sátoraljaújhelyen különösen is fontos lehetőség arra, hogy közvetlen kapcsolatban legyünk rászoruló gyerekekkel, általuk családjaikkal, és hogy karizmánkból adódó elköteleződéssel fáradozzunk jelenük gyógyításán és jövőjük építésén. Fontos feladatunk azon is dolgozni, hogy a tantestületből egy olyan küldetéses nevelői közösség formálódjon, amelynek fokozatosan kialakul piarista identitása, tevékenységét nem pusztán a pedagógusi elköteleződés, hanem a piarista karizma hatja át – egyszerűen fogalmazva értelmet kell adnunk a tanodánk neve előtt szereplő piarista megjelölésnek. Azt azonban már most bátran kijelenthetjük, hogy tanodánkkal új taggal bővült a magyarországi piarista család – akarjuk, hogy ez a bővülés valódi gazdagodást is jelentsen.

Kérjük, amennyiben támogatni szeretné ezt a projektet az online utalás vagy csekk közlemény rovatába a következőt írja: TANODA.

 

Részletek

 

  • Projektgazda: Piarista Rendház, Sátoraljaújhely
  • Helyszín: 3980 Sátoraljaújhely, Deák u. 12.
  • Ütemezés: folyamatos
  • Közlemény: tanoda
Aktuális gyűjtések

Kapcsolódó hírek

Köszönjük! - Lezárult az adventi kampány

Kedves Öregdiákjaink, Szülők, Támogatóink!

Január 31.-én zárult adventi kampányunk. Hálásan köszönjük a beérkezett adományokat. 4,5 millió forint gyűlt össze az Önök jó voltából.

Átadtuk a barkácsgépeket a Piarista Tanodának

A budapesti Piarista Gimnázium idén májusban gyűjtést rendezett a sátoraljaújhelyi Piarista Tanoda javára.

Adománygyűjtés az Új Hely Piarista Tanoda javára

A budapesti Piarista Gimnázium a Piarista Alapítvány bevonásával adománygyűjtő akciót indított májusban. A jelenlegi gyűjtés célja a sátoraljaújhelyi Piarista Tanoda számára 3-4 db, kifejezetten az általános iskolás korosztály részére kialakított fűrészgép megvásárlása, melyekkel a kisebb diákok is balesetveszély nélkül dolgozhatnak.