Növekedés a piarista testvériségben

Növekedés a piarista testvériségben

A piarista kifejezés, szó hallatán a közismert tanítórend szerzetestagjai jelennek  meg legtöbbünk lelki szemei előtt. Az utóbbi néhány évtizedben azonban a Szentlélek felismertette velünk, hogy a piaristaságot világiként is megélhetjük. 1988-ban az akkori generális atya, Josep María Balcells alapította meg a piarista rend testvériségét, olyan új közösségi formát, amelyben világiak és szerzetesek együtt élik meg a kalazanciusi karizmát. 

Június 15-én szombat délután, a magyar piarista testvériség hét új tagja a budapesti Piarista Kápolnában fejezte ki elköteleződését ünnepi szentmise keretében. A szentmise főcelebránsa Labancz Zsolt tartományi asszisztens volt, aki egyben a jelenleg tizennégy főt számláló testvériségnek az egyik tagja. Az új tagok közül öten a 2018-ban szerveződött pesti közösséghez tartoznak, ketten pedig Temesváron alakítanak közösséget, és a szegedi testvériségtagokhoz kapcsolódnak.

A testvériség megalakulása a tartományunkban, sok hozzánk kapcsolódó, sokszor már régóta velünk együtt küldetésben járó ember számára nyitotta meg a piarista világban való elköteleződés útját, ezzel új és egyre gazdagabb életet hozva szolgálatunk megvalósításában.

A Piarista Alapítvány szervezeti kereteket biztosítva örömmel működik együtt a bontakozó és növekvő magyar piarista testvériséggel.