Köszönet a venezuelai misszió javára érkezett adományokért!

Köszönet a venezuelai misszió javára érkezett adományokért!

Pedro Aguado generális atya megrendítő levélben október közepén kérte szolidaritásunkat a Venezuelában kialakult helyzet miatt. A térségben immár 70 éve van jelen a rend 6 iskolában, amelyből 5 igen szegény környéken működik. A jelen politikai helyzet miatt az ellátórendszerek nem működnek: hiányoznak az elemi szükségletek, az élelmiszer, alig működik az egészségügyi-, a víz- és az áramellátás. A fizetések drámai csökkenése arra kényszerít mindenkit - a tanárokat is -, hogy másod-, harmadállásokat vállaljanak. Számos fiatal hagyta abba a tanulást és a diákok nagy része is dolgozik tanulás mellett.

A nehéz körülmények ellenére a piarista iskola szerzetesei és tanárai próbálnak helytállni, ételt szerezni a diákoknak, biztosítani a családias környezetet és tartani a családokban is a reményt. Az elmúlt egy hónap összefogása ebben tudja segíteni és erősíteni ottani munkatársainkat.

A magyar piarista család néhány hét alatt mintegy 2,4 millió forint adományt gyűjtött össze a venezuelai piaristák megsegítésére. Ennek értékét jobban érzékeljük, ha tudjuk, hogy az átlagkereset épphogy eléri a 2 dollárt naponta, így a közel 7400 dollár adomány valós segítséget fog jelenteni a nehézségekkel küzdőknek.

Köszönet mindazoknak akik adományaikkal támogatták a venezuelai piarista közösség mindennapjait és köszönet az imádságokért, amelyek erőt adnak az ott élőknek, hogy hitükből reményt merítve tovább munkálkodjanak a fiatalok biztosabb jövőjéért.