Nyári élménybeszámolók Vácról

Nyári élménybeszámolók Vácról

A Piarista Alapítvány 2018-ban 230 000 Ft-tal támogatta a váci piarista iskola nyári túráit, így összesen 6 túra megvalósulásához járulhattunk hozzá: három kerékpártúra, egy cserkésztábor, egy balatoni tábor, valamint egy PAD-vezetői találkozó valósult meg. 

Két keréken egészen Częstochowáig zarándokolt egy csapat piarista diák Szabó Eszter, Király Bálint és Juhász Gábor kísérőtanárokkal.

A Szent Antal zarándoklat keretében pedig Nagykanizsától Ptuj-Celje-Bled-Jesenice-Dogna-Sacile-Cismon del Grappa-Trento-Torbole-Lado di Garda-Verona-Padova-Velence-Passarella útvonalon 10 nap alatt több mint 1000 km-t biciklizett a tavalyi római zarándoklat csapatának nagy része öregdiákok és szülők kíséretében.

A 2020 C osztály az Alföldet tekerte körbe, 7 nap alatt 700 km-t tettek meg nagy folyók (Duna, Körös, Tiszta) és kisebb tavak (Szelidi-tó, Tisza-tó) érintésével. 

A 192-es számú Erdősi Imre cserkészcsapat közel 100 kis- és nagycserkésszel a nógrád-megyei Szentén tartotta nyári táborát. Kalász Ákos igazgató úr, aki családjával látogatott ki a táborba, elmondta, milyen fontos az iskolának a cserkészcsapat. "Ti vagytok az iskola gerince! Mélyen megélitek az egymáshoz tartozás szép, gyakorlati tapasztalatát, az Istenhez tartozás és a hazához való hűség élményét. A tábor közepén ott a kereszt és a magyar zászló. Jó rátok nézni! Erősek és vagányok vagytok. Sem a nap, sem az eső nem ijeszt meg titeket! Ezek valódi élmények, maradandó, építő tapasztalatok."

A 2018 A osztály az érettségi fáradalmait Fonyódon pihente ki strandolással, termálfürdő látogatással. 

A PAD-vezetői találkozót immár második alkalommal szervezték meg Szokolyán, itt a diákönkormányzat vezetői, Csongor-Kiss Rita tanárnővel - a PAD segítő tanárával - és Kalász Ákos igazgató úrral értékelték a PAD idei évét, reflektáltak a megvalósult programokra, kitértek a jó gyakorlatokra, a programok szervezéséből levonható tapasztalatokra, tanulságokra. Megállapították, hogy az operalátogatás, a piár-party-k, a farsang(ok), a patrociniumi Ki mit tud?! és a PAD-nap mellett sok más sikeres program is volt, amibe az iskola diáksága örömmel és érdeklődéssel kapcsolódott be.

Kapcsolódó projektek: