Óváriak a Börzsönyben | Piarista Alapítvány

Óváriak a Börzsönyben

2019. június 24-30. között idén először vettünk részt diákjainkkal az „Erdei vándortábor” programon. A hét választható tájegység közül előzetes elképzeléseink - a Bakony - helyett, végül is a Börzsönyt választottuk. Programjaink előre megszervezettek, és nagyon tartalmasak voltak. A tábor elsődleges célja a természetjárás és a sport, illetve ezek segítségével az egészséges és környezettudatos életmódra nevelés volt. De ezek mellett kiemelt cél volt még a diákok természetismereti és kulturális tudásának bővítése is .A Börzsönyben a kijelölt túraútvonalak sokszínűsége folytán különös lehetőség nyílt a történelmi ismeretekben való elmélyülésre is. Mindezek mellett nem elhanyagolható az ilyen táborok közösségépítő szerepe sem, ami a mi esetünkben különleges módon valósult meg, hiszen egy nagyon vegyes összetételű csapat jött össze, akik között a legfiatalabb 8 éves, a legidősebb diákunk pedig 17 éves volt. Az egy hét folyamán kb. 80 km-ert tettünk meg, a Börzsöny csöndes erdeiben, vadregényes völgyeiben, és felejthetetlen kilátásokat nyújtó hegyoldalain kanyarogva. Azt hiszem, mindannyiunk nevében írhatom, hogy ez az egy hét felejthetetlen élményeket nyújtott minden résztvevő számára.